torstai 4. huhtikuuta 2013

Hiljaiseloa

Niinpä niin. Kevät on kiireistä aikaa. Oikein ärsyttää etten ole ehtinyt tännekään käydä kirjoittelemassa lukemisistani. Pari Kindle-kirjaa, Meduusa ja Kaukamoinen, odottelevat, että ehtisin niistä kirjoittaa. Samoin Löytöretkeilijä Pata. Huomenna. Pakko saada aikaiseksi..

Mutta oli pakko lyhyt postaus laittaa, kun ihmettelin Yle Uutisten Aamun kirja -juttua verkossa. Tai lähinnä yhtä lausetta siinä. Esittelyssä on Salla Simukan nuorille suunnattu romaani Punainen kuin veri. Juttuun on kirjoitettu: "Jostain syystä Simukka on suunnannut teoksensa nuorille, vaikka se voisi pienin muutoksin sopia myös aikuisille."

Omituinen lause. Ensinnäkin, mikseivät aikuiset muka voisi lukea nuorille suunnattuja teoksia? Minä ainakin luen. Ymmärrän kyllä, mitä toimittaja ajaa takaa, mutta juuri se on omituisen nurkkakuntaista. "Jostain syystä" kuulostaa sille, ettei jutun tekijä ymmärrä kirjailijan valintaa ja lähtökohtia. Minusta on hienoa, että kirjoitetaan lähtökohtaisesti nuorille. Niinhän lapsille ja aikuisillekin tehdään. Bhoaar ja haukotus näitä nurkkakuntaisuuksia.

Hyvää kevättä ja stay tuned, kyllä minä joskus vielä ehdin päivittämäänkin blogia ;)

1 kommentti:

Hanna / Kirjainten virrassa kirjoitti...

Oho, olipa vain erikoinen lause. Pitääpä käydä se sivuilta itsekin bongaamassa.