sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Pieni kriisi

Sellainen eksistentiaalinen. Tai en minä nyt edes tiedä miten se kirjoitetaan oikein. Tai että tarkoittaako termi edes sitä mitä yritän sanoa.

Blogillani on olemassaolon kriisi.

Ja todella paha sellainen. Tuntuu, ettei minulla ole mistään lukemastani kirjasta mitään järkevää sanottavaa. Olen aina ollut sellainen tyyppi, että joko sanon suoraan tai olen sitten hiljaa, jos en keksi mitään oleellista sanottavaa. Viime aikoina olen blogin puolella ollut pääasiassa hiljaa. Totaalinen jumi, vaikka kirjoja onkin tullut luettua.

Jotenkin vain tiedän, että Insinöörin kirjahylly on tullut tiensä päähän. En vain osaa vastata kysymykseen miksi.

Katsellaan mitä tuleman pitää, mutta nyt ainakin olen pitkällä tauolla ja yritän hillitä haluni deletoida koko blogi taivaan tuuliin. Olen aina ollut kova siivoamaan :)

15 kommenttia:

Booksy kirjoitti...

Älä deletoi, laita pussiin ja piiloon... Ehkä inspiraatio vielä iskee uudestaan! :-)

Satakieli kirjoitti...

Ajatukset ovat joskus jumissa ihan kaikilla, mutta se on täysin normaali ja ohimenevä olotila. Minullakin blogin kirjoittaminen tökkii aina silloin tällöin enkä ole todellakaan aina tyytyväinen teksteihini, mutta jatkan silti niiden kirjoittamista. Jatka sinäkin! Pidä vaikka pieni tauko, jos se tuntuu hyvältä ja palaa sitten takaisin uusin voimin. Joskus blogin ulkoasun uudistaminen, uusi näkökulma tai laajempi aihevalikoimakin voi auttaa eteenpäin. Minäkin kirjoitan joskus ihan muista aiheista kuin kirjoittamisesta (esim. teestä) ja kyllä niitäkin tekstejä luetaan. Tsemppiä!! :)

Tessa kirjoitti...

No, aina ei ole niin kovasti sanomista, mutta jotenkin kyllä vielä luulen (tai ainakin toivon kovasti) että tulet takaisin ;).

marjis kirjoitti...

Ei, et saa poistaa blogia! Tämä on yksi ensimmäisiä kirja-blogeja jonka löysin ja yksi vanhimmista myös. Anna blogin pölyttyä ja unohda se vaikka kokonaan, mutta jätä avain oveen, jos haluat vielä joskus palata. :)

Amma kirjoitti...

Komppaan muita, älä ihmeessä deletoi! Anna itsellesi aikaa, blogia ei ole järkeä pitää, jos siitä ei saa iloa, mutta ehkäpä huilitauon jälkeen? :)

Maria L. kirjoitti...

Komppaan edellisiä kommentoijia! Jos ymmärsin oikein mitä tarkoitit ja mistä puhuit (kuten luulen), olen kokenut ja potenut samantyyppisiä kriisejä blogieni (jep, monikossa...;) suhteen monta kertaa. Aina ne ovat menneet ohi.

Joskus ei vaan ole mitään sanottavaa, ja sillä siisti. Enpä tiedä tarvitseeko aina ollakaan ;)

Itse olen suuresti nauttinut blogistasi ja iloinnut teksteistäsi, juurikin siitä että kirjoitat rehellisesti tuntotilojesi mukaan. Kiitos!

Satu kirjoitti...

Siivoaminen on yliarvostettua. ;)

Odottele vielä, ehkä sitä asiaa taas ilmaantuu!

Ahmu kirjoitti...

Aikansa kutakin, mutta blogisi on ehdottomasti vanhin kirjablogi johon olen netin syövereissä törmännyt, joten (vaikka kuinka tiedänkin miten helposti painat deleteä), älä katoa minnekään :)

Pidä paussi, juo hyvää teetä (taistele opinnäytteen kanssa) ja tule moikkaamaan. Jossain vaiheessa voi taas palata jos siltä tuntuu.

Jenni kirjoitti...

Vielä yksi samanlainen kommentti täältäkin: sulla on kiva blogi, älä lopeta sitä! Laita toistaiseksi tauolle ja katso, miten käy. Kyllä kaikki ymmärtävät, ettei aina huvita bloggailla, mutta sitten jos taas haluat, täältä sinut löytää helpommin kuin uudesta osoittesta.

Hyvää syksyä! :)

Teresita kirjoitti...

Kiitos mukavista ja kannustavista sanoista!!! Todella ihania kommentteja! :)

Opiskelujen loppusuora on tietty vienyt pikkuisen mehuja, mutta jotenkin oudosti tähän syksylle on kertynyt iso kasa muutakin yllättävää säätämistä. Niin positiivista kuin negatiivistakin. Tuli vaan lopuksi sellainen tunne, ettei kaikesta selviä ilman suursiivousta ja asioiden järjestelemistä. Ja se into ulottui blogiin asti.

Tiedänhän minä, ettei se mitään haittaa vaikka olisi pitkää taukoakin ja välillä tulisi täysin tyhjänpäiväistä asiaa. Lukemista en kuitenkaan kiireestä ja säätämisestä huolimatta pysty lopettamaan ja kirjakaupoissa harhailen euforisesti kerta toisensa jälkeen ;), joten miksi toisaalta pitäisi ihan peruuttamattomasti poistaa jotain, joka on kuitenkin ollut mm. mielenkiintoinen tapa saada uusia tuttavuuksia??

Miun pitänee pitää taukoa myös siivoamisesta :)

Ja harkita auttaisiko ahdistussiivousvimmaan vaikka blogin uudistaminen jollain yllä ehdotetulla tavalla, sitten joskus kun taas osaan keskittyä johonkin järkevään kunnolla.

Pitkäaikaiselle blogikumppanilleni Ahmulle pitää todeta, että sait kommentillasi meikäläisen muistamaan niitä Vuodatuksen aikoja jo lähes tulkoon nostalgisella haikeudella ;) Muista mm. säätäneeni sitä pohjaa lähestulkoon uskottavalla bittinikkarin tarmolla.. Vaikkei se ehkä lopputuloksesta niin näkynytkään, heh...

Zephyr kirjoitti...

Minäkin komppaan muita, eli älä siivoa pois vaan tuunaa vaikka uuteen uskoon paremmalla ajalla, kun siltä tuntuu! Toivottavasti kriisi hellittää! :)

Reeta Karoliina kirjoitti...

Tätä on ilmassa ;-) Itse kävin kriisin jo läpi. Hetken ajan olin varma, että lopetan bloggauksen, mutta sitten tein sellaisen henkisen päätöksen, että kirjoitan ihan mitä huvittaa siinä tahdissa kuin huvittaa, vaikkei se aina edes kirjallisuuteen liittyisi!

Ja hyvin pian päätöksen jälkeen alkoi helpottaa. En tiedä mihin suuntaan blogini menee, mutta ainakin "arvosteluja" tulee olemaan vähemmän kuin ennen, fiilistelyjä sitten enemmän.

Mutta älä ainakaan heti poista blogiasi, vaan mieti rauhassa!

Anonyymi kirjoitti...

Samaa sanon kuin muutkin! Pidä pieni tauko, jos siltä tuntuu, mutta älä katoa kokonaan!

Ajatus bloggaamisen lopettamisesta tulee varmasti ajoittain kaikkien blogia pitkään pitäneiden mieleen. Minäkin olen sitä toisinaan miettinyt, kun aika ei tunnu riittävän, mutta onneksi aina jostain saa uutta innostusta.

Huilaile siis, mutta palaa sitten. :)

Katja/Lumiomena

Ina kirjoitti...

onko tätä ilmassa?? mulla on sairaslomakriisi - kirjoittaminen on teknisestikin vaikeaa ja meinasin luovuttaa ja jäädä pitkälle tauolle, mutten pystynytkään. ;) suosittelen taukoa dellauksen sijaan - tämähän on kumminkin vaan harrastus, jonka on tarkoitus olla kivaa. :) toivon, että into palaa, mutta kyllä lukijat löytää sut tauon jälkeen. uskon minä. hyvää syksyä!

Päivi kirjoitti...

Hei, älähän nyt, juurikin kun löysin blogisi. Varmasti on monia muitakin, jotka lukevat juohevia tarinoitasi, ja aivan kuin minäkin, eivät koskaan kommentoi. Tsekkasin lukemasi kirjat ja sain monta hyvää vinkkiä - kiitos:)